Skötselråd för:

Tatuering

1. När tatueringen är avslutad täcks den över med plastfolie. Efter ett par timmar kan du ta bort den, men den får gärna sitta kvar under natten. Var försiktig - tänk på att en tatuering är som ett ytligt skrubbsår på huden som ska läkas. Framförallt så ska det hållas RENT!!

2. Tvätta sedan försiktigt av tatueringen med ljummet vatten och tvål. Var noga med att skölja av tvålresterna. Smörj därefter in den med Helosansalva, Bepanthen eller Pegasus tattoo creme (vilken jag säljer i studion) vilka samtliga är antiseptiska och fuktgivande.

3. Tvätta tatueringen försiktigt 1-2 ggr per dag med tvål och vatten. Den bör smörjas in med någon av ovanstående krämer/salva 3-6 ggr per dag tills skorporna försvunnit. Varje gång den verkar torr, applicera ett tunt lager kräm. Detta upprepas i 7-10 dagar eller längre efter behov(torrhet, skorpor). Riv INTE av skorporna för då följer färgen med - ett mindre bra resultat som följd... Man bör inte heller klia på den eller utsätta den för skav/stötar i tidigt stadie.

Det tar i regel 1-2 veckor innan en tatuering läker initialt.

Nygjorda gaddningar bör inte utsättas för direkt sol på en till två månader. Om inte sol går att undvika så täck över den. Det går även att använda solskyddsfaktor efter ca 2 veckor. UNDVIK att bada i saltvatten och klorbad under de första 2 veckorna.

Piercingar

Dagliga rutiner:
Rör inte din piercing om du inte skall rengöra den, kroppen måste få tid att anpassa sig till det nya materialet och främmande föremålet.

OBS!! En piercing kan även bli förstörd om man tvättar den för mycket och inte låter den vara ifred. Tvätta händerna noga med tvål och vatten. Gör rent ovansidan, handflatan, mellan fingrarna och under naglarna.

På händerna finns mycket bakterier som kan ta sig in i din piercing och orsaka infektion.

Tvätta piercingen 2 ggr per dag, max 3. Använd aldrig alkohol för rengöring, detta kan skada nybildande vävnad.