Skötselråd

Skötselråd

Tatuering

1. När tatueringen är avslutad täcks den över med plastfolie. Efter ett par timmar kan du ta bort den, men den kan även sitta kvar under natten. Var försiktig - tänk på att en tatuering är som ett ytligt skrubbsår på huden som ska läkas... Framförallt så ska det hållas RENT!!

2. Tvätta sedan försiktigt av tatueringen med ljummet vatten. Smörj in den med Helosansalva eller Bepanthen, vilka är antiseptiska och gör tatueringen mjuk och smidig. Helosan finns i de flesta större butiker och på apoteket.

3. Tvätta försiktigt och SMÖRJ tatueringen 3-4 gånger per dag tills skorporna försvunnit. Därefter 1-2 gånger per dag i en vecka. Riv INTE av skorporna för då följer färgen med - ett mindre bra resultat som följd... Man bör inte heller klia på den.

Det tar i regel 7-10 dagar innan en tatuering läker.

Nygjorda tatueringar bör inte utsättas för direkt sol på en månad. Om inte sol går att undvika så täck över den. UNDVIK även att bada i saltvatten och klorbad under de första 2 veckorna.

Piercings

Dagliga rutiner:
Rör inte din piercing om du inte skall rengöra den, kroppen måste få tid att anpassa sig till det nya materialet.

OBS!! En piercing kan även bli förstörd om man tvättar den för mycket och inte låter den vara ifred. Tvätta händerna noga med en bakteriedödande tvål (finns på Apoteket) i minst 1 min på ovansida, handflatan, mellan fingrarna och under naglarna.

På händer florerar mycket bakterier som kan ta sig in i din piercing och orsaka infektioner.

Tvätta piercingen helst 2 ggr per dag, max 3. Använd aldrig alkohol för att rengöra en piercing, detta kan skada vävnad i såret. Badda alltid piercingen torr med en ren kompress eller pappershandduk eller låt lufttorka, torka ej hårt.